Agribex 2017

Momenteel zijn wij te vinden op de Agribex beurs in Brussel. Hier presenteren wij een 20 m3 Biga Twin Future, een 2-vijzelige voermengwagen in Future-uitvoering. De Biga Future is een luxere voermengwagenlijn die we dit jaar in ons assortiment hebben opgenomen. De Future-lijn kenmerkt zich door het speciale kuipdesign en een heel pakket aan extra’s, o.a. extra dikke vijzels en een luxe weeginrichting.

Uit het Peecon gamma laten wij u verder de Peecon Butler XL voeraanschuiver zien. Deze zelfstandig werkende robot brengt met behulp van een vijzel het voer opnieuw naar het voerrek. Het voordeel van het aanschuiven met een vijzel is dat het voer wordt losgemaakt i.p.v. verdicht, hiermee blijft de versheid en kwaliteit van uw voer gegarandeerd zodat de dieren aangemoedigd worden om meer voer op te nemen. Verder laten wij u een Cargo Compact 13000 haaksysteem zien. Een solide carrier die uitblinkt in eenvoud en een lage opbouwhoogte.

Onder de vlag van Tulip laten we u een Multidisc XL schijveneg zien. De ideale machine voor stoppelbewerking in alle omstandigheden, uitgerust met de extra robuuste XL/XXL stelen. Een Roterra 302-55, de originele rotorkopeg die het fijnste werk aflevert door zijn gepatenteerde druppeltand. En een Centerliner SX5i, een hightech kunstmeststrooier met EASYtronic bediening. Deze Centerliner blinkt uit in gebruikscomfort en geeft een ongeëvenaard strooibeeld door zijn dubbele overlap.

Wij hopen u op de beurs te mogen begroeten in hal 9, stand 9200.

Peecon Butler XL voeraanschuiver

 

Peeters landbouwmachines kan vanaf nu een zelfstandig werkende voeraanschuifrobot leveren, de Peecon Butler XL. De robot brengt met behulp van een vijzel het voer opnieuw naar het voerrek. Het voordeel van het aanschuiven met een vijzel is dat het voer wordt losgemaakt i.p.v. verdicht, hiermee blijft de versheid en kwaliteit van uw voer gegarandeerd zodat de dieren aangemoedigd worden om meer voer op te nemen. Door de activiteit van de dieren te stimuleren zal men ook een toename zien in de frequentie van het bezoeken van de melkrobot.

Via magneten in de vloer vindt de machine veilig zijn weg door de stal. De Butler XL kan tot wel 15 keer per 24 uur het voer dichter bij uw dieren brengen. Bediening van de robot kan via de computer of smartphone/tablet. De robot heeft twee 12 Volt accu’s en heeft een accucapaciteit van 210 Ah. In parkeerstand laadt de machine zich bij.

Inmiddels draaien de eerste voeraanschuifrobots zeer succesvol op een aantal bedrijven met melkkoeien en bij enkele geitenhouders.

 

Optioneel kan de Butler XL geleverd worden met een mineralen-unit.  Tijdens het aanschuiven kan de robot dan naar wens tot twee mineralen- of voersoorten op/door het voer brengen. Dit is vooral in de geitenhouderij heel erg waardevol!

 

 

Agritechnica 2017

Van 12 tot en met 18 november zijn wij te vinden op de Agritechnica beurs in Hannover. Wij hopen u daar te mogen verwelkomen in hal 25, stand D03. Zoals u van ons gewend bent zullen wij op de beurs weer een aantal innovatieve producten uit ons assortiment aan u presenteren.

Onder de vlag van Peecon laten wij u de Biga Lowliner Future zien. Deze 2-vijzelige voermengwagen heeft een laag zwaartepunt ontwerp, waar een grotere inhoud met een lage beladingshoogte gecombineerd wordt. Onze Future-modellen zijn standaard uitgerust met onze gepatenteerde Future-mengkuip, extra dikke vijzels uit hoogsterkte staal, een luxe weeginrichting en uitvoergoten voorzien van RVS glijplaat (in geval van losdeuren). Uniek aan de Lowliner die we op de Agritechnica laten zien, is dat de wagen niet met een standaard losband maar met losdeuren is uitgevoerd. De voordelen hiervan zijn o.a. dat de wagen nog compacter is dan de standaarduitvoering, er aan 2 kanten voer gelost kan worden en er erg kort gedraaid kan worden met de wagen. Daarnaast is het prijstechnisch ook erg interessant!

Naast de Biga Lowliner Future presenteren wij u de Peecon Butler XL voeraanschuiver. Deze zelfstandig werkende robot brengt met behulp van een vijzel het voer opnieuw naar het voerrek. Het voordeel van het aanschuiven met een vijzel is dat het voer wordt losgemaakt i.p.v. verdicht, hiermee blijft de versheid en kwaliteit van uw voer gegarandeerd zodat de dieren aangemoedigd worden om meer voer op te nemen. Door de activiteit van de dieren te stimuleren zal men ook een toename zien in de frequentie van het bezoeken van de melkrobot. Via magneten in de vloer vindt de machine veilig zijn weg. De Butler XL kan tot wel 15 keer per 24 uur het voer dichter bij uw dieren brengen. Bediening van de robot kan via de computer of smartphone/tablet.

Onder de vlag van Tulip zetten we dit jaar de Multidisc Vario-S in de kijker. de Vario-S is een unieke machine waarmee zowel een diepere als een oppervlakkige bewerking uitgevoerd kan worden. De machine kan als stoppelbewerker of als zaaibedbereider/ploegvervanger aangewend worden. Een grote keuze aan woelpoten en aanbouwrollen zorgen ervoor dat u de machine kan aanpassen aan alle grondtypes.

Op de beurs brengen we tevens onze nieuwe catalogi uit. Hierin vindt u al onze nieuwigheden terug. De nieuwe catalogi zullen op korte termijn ook te downloaden zijn op deze website. Omdat we erg druk zijn met verschillende ontwikkelingen binnen het bedrijf, hebben we er dit jaar voor gekozen om niet al te groot uit te pakken op de Agritechnica.

Zo zijn we met de bouw van een 4e fabriek bezig. Deze fabriek zal in het voorjaar van 2018 in gebruik worden genomen zodat onze productiecapaciteit fiks verhoogd kan worden. In de nieuwe fabriek gaan we onder andere een nieuwe productgroep produceren, een reeks van Peecon minishovels. Verder zijn we druk met een nieuw model kipper en nieuwe mesttechnieken. Ook onze websites zijn toe aan een nieuw jasje. De verwachting is dat onze nieuwe sites begin 2018 online gaan. Hiermee hopen we u in de toekomst ook beter digitaal van dienst te kunnen zijn. Houd voor de ontwikkelingen binnen ons bedrijf onze website en Facebook-pagina in de gaten!

 

Canada’s Outdoor Farm Show

Op dit moment is Canada’s Outdoor Farm Show bezig. Op deze beurs in Woodstock, Ontario, worden we vertegenwoordigd door EMC Agri (standnummer NM-955) en Steqcan Inc. (standnummer N-670). U vindt meer informatie over deze beurs op www.outdoorfarmshow.com.

Mengkuil

MANOË sprl bereidt bij de veehouder op het bedrijf inhoud voor silo’s op basis van het voer aanwezig op de boerderij, aangevuld en gemengd met grondstoffen en bijproducten van de voedingsindustrie. De mengsels worden bereid in samenwerking met de voedingsdienst van Manoë en op vraag van de veehouder. De gemengde producten worden opnieuw ingekuild en kunnen anaëroob (zonder zuurstof) enkele maanden bewaard blijven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peecon 36m3 Mammoet recent geleverd in Nederland!

Recent geleverd in Nederland, de Peecon 36m3 Mammoet met unieke 3 speed powershift versnellingsbak!

 


Peecon XYZ 24/7 Automatisch voeren met afdeksysteem als basis

Peecon toont vrijwel elke editie van de Eurotier wel een innovatie. Dit jaar introduceerde Peecon een automatisch voersysteem, die het voer ook uit de kuil haalt. De basis voor het voersysteem is het afdeksysteem van Agridek. Deze mechaniek wordt gecombineerd met een uitkuilsysteem, een driedelig snijmes waarna een transportbuis het kuilvoer opzuigt en in een zelfrijdende voermengkuip of voermengwagen deponeert.

Biga Pacman Gen II geleverd aan Pierre Claude in Sans Vallois, Frankrijk

Mr. Claude wil volgend jaar naar 200 koeien groeien en heeft hiervoor de juiste machine aangeschaft.

Pierre Claude : ” Ik ben enorm verrast door het gebruiksgemak en de wendbaarheid van de Pacman. De perfecte menging zal zonder twijfel bijdragen aan een hogere melkproductie.”

Wij wensen Pierre veel succes met zijn nieuwe machine.

IMG_6887

China Dairy Exhibition

Peecon neemt samen met Tulip Machinery deel aan de China Dairy Exhibition van 2 tot en met 4 juni 2016. De beurs vind plaats in het Qingdao International Convention Center in Qingdao, China.

1 2 3 4 5

Peecon voermengwagen te zien in wielerronde Californië

De Wielerronde van Californië, die deze week plaatsvindt, passeerde onze importeur van Peecon voermengwagens. Door onze voermengwagen langs de kant van de weg te zetten, wilden we de Nederlandse renners steunen die meerijden in de Ronde van Californië.