Canada’s Outdoor Farm Show

Op dit moment is Canada’s Outdoor Farm Show bezig. Op deze beurs in Woodstock, Ontario, worden we vertegenwoordigd door EMC Agri (standnummer NM-955) en Steqcan Inc. (standnummer N-670). U vindt meer informatie over deze beurs op www.outdoorfarmshow.com.

Mengkuil

MANOË sprl bereidt bij de veehouder op het bedrijf inhoud voor silo’s op basis van het voer aanwezig op de boerderij,

aangevuld en gemengd met grondstoffen en bijproducten van de voedingsindustrie.

De mengsels worden bereid in samenwerking met de voedingsdienst van Manoë en op vraag van de veehouder.

De gemengde producten worden opnieuw ingekuild en kunnen anaëroob (zonder zuurstof) enkele maanden bewaard blijven.


 

 

Peecon 36m3 Mammoet recent geleverd in Nederland!

Recent geleverd in Nederland, de Peecon 36m3 Mammoet met unieke 3 speed powershift versnellingsbak!

 


Peecon XYZ 24/7 Automatisch voeren met afdeksysteem als basis

Peecon toont vrijwel elke editie van de Eurotier wel een innovatie. Dit jaar introduceerde Peecon een automatisch voersysteem, die het voer ook uit de kuil haalt. De basis voor het voersysteem is het afdeksysteem van Agridek. Deze mechaniek wordt gecombineerd met een uitkuilsysteem, een driedelig snijmes waarna een transportbuis het kuilvoer opzuigt en in een zelfrijdende voermengkuip of voermengwagen deponeert.

Biga Pacman Gen II geleverd aan Pierre Claude in Sans Vallois, Frankrijk

Mr. Claude wil volgend jaar naar 200 koeien groeien en heeft hiervoor de juiste machine aangeschaft.

Pierre Claude : ” Ik ben enorm verrast door het gebruiksgemak en de wendbaarheid van de Pacman. De perfecte menging zal zonder twijfel bijdragen aan een hogere melkproductie.”

Wij wensen Pierre veel succes met zijn nieuwe machine.

IMG_6887

China Dairy Exhibition

Peecon neemt samen met Tulip Machinery deel aan de China Dairy Exhibition van 2 tot en met 4 juni 2016. De beurs vind plaats in het Qingdao International Convention Center in Qingdao, China.

1 2 3 4 5

Peecon voermengwagen te zien in wielerronde Californië

De Wielerronde van Californië, die deze week plaatsvindt, passeerde onze importeur van Peecon voermengwagens. Door onze voermengwagen langs de kant van de weg te zetten, wilden we de Nederlandse renners steunen die meerijden in de Ronde van Californië.

Agribex-actie groot succes

Onze Agribex-actie is een groot succes geweest. We hebben namelijk bijna 1000 Boerinnen kalenders weggegeven! Uit alle inzendingen hebben we 10 winnaars getrokken die een bodywarmer of mascotte koe van ons ontvangen.

 

Deze 5 personen ontvangen van ons een mooie bodywarmer:

Maurits Smet – Beveren (België)

CH Pleiter – Groenlo

CPJ Ooms – Wouwse Plantage

Stany de Backer – Lokeren (België)

Rik Couck– Roosdaal – Pamel (België)

 

En deze 5 personen ontvangen een mascotte koe:

Wim Luyssen – Alverimgem (België)

Bart van der Perr – Londerzeel (België)

A. Hamstra – Ermelo

Uittenhove – Deschrijver FV – Bever (België)

Jan vandenberghe – Werken (België)

 

Wij willen alle deelnemers bedanken voor hun inzending.

 

* Helaas zijn we inmiddels door onze voorraad kalenders heen. Wie weet geven we deze actie een vervolg in 2017. Dus houdt onze website en Facebookpagina in de gaten!

Boerinnenkalender

Abemec en Peecon komen met zelfrijdende voerwagen

Peecon gaat voor Abemec een nieuwe zelfrijdende voermengwagen bouwen. Later zal Peecon deze mogelijk ook aan andere partijen aanbieden. Het gaat om een zelfrijder waarbij het rijgedeelte, cabine, motor en frees afkomstig zijn van de Italiaanse fabrikant Storti waarvan Farmstore importeur is voor de benelux . Peecon bouwt daarop zijn eigen mengtechniek waaronder de kuip, vijzelaandrijving en weeginrichting. Abemec die al jaren zijn Unifeed Airmix-lijn getrokken mengwagens laat bouwen bij Peecon zal ook deze zelfrijder gaan verkopen onder het Unifeed -label. De zelfrijder komt beschikbaar met inhouden van 12 tot 24 kuub. Abemec is voornemens dealer van RMH voermengwagens te blijven en deze naast de Peecon-wagens te verkopen. Service wordt gedaan door Abemec met eventuele ondersteuning van Storti-importeur Farmstore in Bleskensgraaf.

3

2

 

1