Peecon XYZ 24/7 Automatisch voeren met afdeksysteem als basis

Peecon toont vrijwel elke editie van de Eurotier wel een innovatie. Dit jaar introduceerde Peecon een automatisch voersysteem, die het voer ook uit de kuil haalt. De basis voor het voersysteem is het afdeksysteem van Agridek. Deze mechaniek wordt gecombineerd met een uitkuilsysteem, een driedelig snijmes waarna een transportbuis het kuilvoer opzuigt en in een zelfrijdende voermengkuip of voermengwagen deponeert.

Biga Pacman Gen II geleverd aan Pierre Claude in Sans Vallois, Frankrijk

Mr. Claude wil volgend jaar naar 200 koeien groeien en heeft hiervoor de juiste machine aangeschaft.

Pierre Claude : ” Ik ben enorm verrast door het gebruiksgemak en de wendbaarheid van de Pacman. De perfecte menging zal zonder twijfel bijdragen aan een hogere melkproductie.”

Wij wensen Pierre veel succes met zijn nieuwe machine.

IMG_6887

Peecon Biga Jubileum wedstrijd

In november van dit jaar vieren wij het 20-jarig bestaan van de Biga voermengwagen!

Mede dankzij onze gebruikers, dealers en importeurs is de Biga in de afgelopen 20 jaar wereldwijd uitgegroeid tot een begrip in de voermengwagensector. Betrouwbaarheid, degelijkheid en een goede service van onze dealers zorgen ervoor dat dagelijks meer dan 10 miljoen koeien, kalveren, geiten en varkens voer krijgen dat door een Biga gemengd is.

Om bij dit 20-jarige jubileum stil te staan hebben we een wedstrijd uitgeschreven. De hoofdprijs is een HELIKOPTERVLUCHT voor 3-4 personen boven uw bedrijf. Verder zullen wij de 20 leukste inzendingen belonen met een Peecon bodywarmer en wordt u vermeldt in onze Biga Jubileumkrant en op onze website.

Wat moet u hiervoor doen? Maak een foto van uw Biga en laat ons weten waarom die voermengwagen van Peecon het beste is. Of stuur ons uw mooiste ervaring met de Biga. Graag ontvangen wij uw inzending voor 1 oktober 2016 via info@peecon.com onder vermelding van uw naam, adres en telefoonnummer.

Eén van de ontvangen inzendingen tot nu toe is deze van Mts. I.J.T. & I Terwisscha-van Scheltinga uit Raerd:

“Na ruim 18 jaar trouwe dienst is onze 7 kuubs Biga in december 2015 aan een tweede leven begonnen bij een collega melkveehouder. Zijn grote broer, de 17 kuubs Biga, is bij ons aan de slag gegaan. Vóór het afscheid nog even samen op de foto!”

Terwisscha-van Scheltinga

 

“Wij hebben bewust gekozen voor een Biga met laadklep omdat we op deze wijze nauwelijks tot geen voerverliezen hebben, zowel bij het laden als na het lossen. Daarnaast vinden we het prettig dat door de opschepmogelijkheid, niet tijdens iedere voerronde de trekker met voorlader hoeft te worden ingezet om de mengwagen te vullen. Dus zuinig met diesel, een schoon erf en geen voerverlies! Kortom: wij zijn al jaren dik tevreden met de Peecon Biga!”

China Dairy Exhibition

Peecon neemt samen met Tulip Machinery deel aan de China Dairy Exhibition van 2 tot en met 4 juni 2016. De beurs vind plaats in het Qingdao International Convention Center in Qingdao, China.

1 2 3 4 5

Peecon voermengwagen te zien in wielerronde Californië

De Wielerronde van Californië, die deze week plaatsvindt, passeerde onze importeur van Peecon voermengwagens. Door onze voermengwagen langs de kant van de weg te zetten, wilden we de Nederlandse renners steunen die meerijden in de Ronde van Californië.

Agribex-actie groot succes

Onze Agribex-actie is een groot succes geweest. We hebben namelijk bijna 1000 Boerinnen kalenders weggegeven! Uit alle inzendingen hebben we 10 winnaars getrokken die een bodywarmer of mascotte koe van ons ontvangen.

 

Deze 5 personen ontvangen van ons een mooie bodywarmer:

Maurits Smet – Beveren (België)

CH Pleiter – Groenlo

CPJ Ooms – Wouwse Plantage

Stany de Backer – Lokeren (België)

Rik Couck– Roosdaal – Pamel (België)

 

En deze 5 personen ontvangen een mascotte koe:

Wim Luyssen – Alverimgem (België)

Bart van der Perr – Londerzeel (België)

A. Hamstra – Ermelo

Uittenhove – Deschrijver FV – Bever (België)

Jan vandenberghe – Werken (België)

 

Wij willen alle deelnemers bedanken voor hun inzending.

 

* Helaas zijn we inmiddels door onze voorraad kalenders heen. Wie weet geven we deze actie een vervolg in 2017. Dus houdt onze website en Facebookpagina in de gaten!

Boerinnenkalender

Abemec en Peecon komen met zelfrijdende voerwagen

Peecon gaat voor Abemec een nieuwe zelfrijdende voermengwagen bouwen. Later zal Peecon deze mogelijk ook aan andere partijen aanbieden. Het gaat om een zelfrijder waarbij het rijgedeelte, cabine, motor en frees afkomstig zijn van de Italiaanse fabrikant Storti waarvan Farmstore importeur is voor de benelux . Peecon bouwt daarop zijn eigen mengtechniek waaronder de kuip, vijzelaandrijving en weeginrichting. Abemec die al jaren zijn Unifeed Airmix-lijn getrokken mengwagens laat bouwen bij Peecon zal ook deze zelfrijder gaan verkopen onder het Unifeed -label. De zelfrijder komt beschikbaar met inhouden van 12 tot 24 kuub. Abemec is voornemens dealer van RMH voermengwagens te blijven en deze naast de Peecon-wagens te verkopen. Service wordt gedaan door Abemec met eventuele ondersteuning van Storti-importeur Farmstore in Bleskensgraaf.

3

2

 

1

Peeters Landbouwmachines in de spotlights op Agritechnica

Het team van Peeters Landbouwmachines kijkt tevreden terug naar het verloop van de Agritechnica beurs in Hannover. Zo was er volop aandacht van de bezoekers én van de pers voor onze noviteiten het Peecon Gull Wing double tyre systeem en de Peecon Biga Future. Ons filmpje van het Peecon Gull Wing systeem is in 1 week tijd al bijna 75.000 keer bekeken! Heeft u deze nog niet gezien, bekijk deze dan hier.

Daarnaast hebben we vele bestaande en nieuwe relaties mogen begroeten in onze stand. Via deze weg willen wij iedereen die onze stand heeft bezocht bedanken voor de getoonde interesse. Bent u niet in de gelegenheid geweest om onze stand te bezoeken en heeft u nog vragen over een van onze producten? Neem dan contact met ons op via info@peecon.com of tel. +31 (0)76-504 66 66 en wij staan u graag te woord.

Peeters Landbouwmachines introduceert nieuwe innovaties op Agritechnica

Peeters Landbouwmachines BV, wel bekend van de merken Peecon en Tulip, introduceert op de Agritechnica te Hannover een aantal nieuwe innovaties.

Een daarvan is de Peecon Biga Future. De Future is een uitbreiding op het standaard Biga voermengwagen assortiment. Peecon biedt met dit model de veehouder een oplossing om met 1 combinatie voer te mengen en uit te doseren of vers gras van het land te halen en uit te doseren. Daarnaast kan deze combinatie ook gebruikt worden voor het instrooien van de stallen. De Biga Future is gebouwd uit 25% dunnere en lichtere, maar hoogwaardigere materialen. Daarnaast is hij voorzien van grotere en bredere banden (560/45R22.5) om te zorgen dat de bodemdruk in het veld zo laag mogelijk is. De frontmaaier voorop legt het zwad af in een special daarvoor ontworpen opvangbak. Deze opvangbak is er in diverse modellen voor diverse merken en types frontmaaiers. Door middel van een ventilator met hoge capaciteit wordt dit gras in de mengwagen gezogen waarna het in de stal uit gedoseerd kan worden. Optioneel kan de mengwagen worden voorzien van twee hydraulische kleppen, die de toevoer vanaf de frontmaaier afsluiten en een toevoer vanuit de mengwagen openen. Op deze manier kan er bijvoorbeeld fijn gesneden stro vanuit de mengwagen in de stallen gestrooid worden.

Naast de Biga Future presenteert Peeters Landbouwmachines het Peecon Gull Wing double tyre system. Dit systeem is tevens beloond met een zilveren medaille op Agritechnica 2015! Met dit systeem kunnen dubbellucht wielen hydraulisch op en neer geklapt worden. Tijdens transport zijn de wielen opgeklapt en worden deze achter de cabine van de tractor gedragen. Dit zorgt ervoor dat de totale breedte van de tractor beperkt wordt en hierdoor verbetert de verkeersveiligheid aanzienlijk. Aangekomen op de akker kunnen de dubbellucht wielen hydraulisch naar beneden geklapt worden. Door middel van de koppelmiddelen kunnen de wielen snel aan de tractor bevestigd worden en kan men aanvangen met de werkzaamheden. Als het werk op de akker gedaan is, dienen de koppeldelen weer losgemaakt te worden en kunnen de wielen vervolgens hydraulisch worden opgeklapt. Op deze manier kan er weer veilig en met een beperkte breedte aan het verkeer worden deelgenomen. Daarnaast spaart men hiermee mankracht en extra middelen uit om de dubbellucht wielen te monteren. Het systeem word bevestigd aan de achterbrug van de trekker en hierdoor blijft de hefinrichting beschikbaar voor velerlei werktuigen. Het systeem is beschikbaar voor veel merken tractoren en diverse bandenmaten.

Peeters Landbouwmachines stelt bovenstaande innovaties en diverse andere machines aan u voor op stand D05 in hal 25.

image2

image5