Profiteer nu van onze Package Deal!

Peeters Group lanceert nieuwe productlijn!

Met trots presenteert Peeters Landbouwmachines deze week op de Intermat in Parijs (stand 4 D 064) de eerste Compact Loader uit haar reeks. Onder de merknaam Pitbull wordt een nieuwe serie mini shovels in de markt gezet. Met een team van engineers heeft Peeters dit unieke product heruitgevonden met de nadruk op veiligheid, kwaliteit, kracht en behendigheid. Om optimale veiligheid te garanderen maken we gebruik van een gepatenteerd stabilisatiesysteem op de beweegbare achteras, gecombineerd met een telescopische valbeveiliging. Voor betere zichtbaarheid hebben we een open giek met parallelsysteem en optioneel kan gekozen worden voor onze unieke gepatenteerde “clear-view” telescopische giek voor rijcomfort met een vrij gezichtsveld.

De Compact Loaders zullen in onze gloednieuwe fabriek met een oppervlakte van 7.500 m2 geproduceerd worden. In de fabriek wordt gewerkt met het meest moderne machinepark met daarin een 10-tal robotsystemen die op de meest efficiënte manier een kwalitatief hoogwaardig product produceren. Dit alles met een capaciteit tot meer dan 2.000 units per jaar. Bekijk ons promotiefilmpje op www.pitbull-loader.com!

Winnaars WIN-ACTIE Peecon mascotte-koe en bodywarmer

In december vorig jaar zijn met Nieuwe Oogst 37.000 antwoordkaarten verstuurd waarmee onze nieuwe catalogus voor 2018 aan te vragen was. Op de antwoordkaart was deze WIN-ACTIE te vinden.

 

Onder de vele inzenders hebben we geloot en dit zijn de winnaars:

Mascotte-koe:

  • Brandsma – Scherpenzeel
  • Brouwer – Wapserveen
  • van der Zanden – Boxtel
  • Brakenhoff – Assendelft
  • van Dooren – Hilvarenbeek

Bodywarmer:

  • A.L. van Zeeland-Manders – Asten
  • Braspenning – Klein Zundert
  • van den Broek – Deurne
  • O.F. van Beusichem – Biddinghuizen
  • Hendriks – Langenboom

Jullie krijgen de koe of bodywarmer z.s.m. thuis gestuurd.

Uiteraard kunt u onze nieuwe catalogus nog steeds (kosteloos) aanvragen. Stuur hiervoor een e-mail naar info@peetersgroup.com o.v.v. ‘catalogus 2018’.

Magneet ACTIE!

Agribex 2017

Momenteel zijn wij te vinden op de Agribex beurs in Brussel. Hier presenteren wij een 20 m3 Biga Twin Future, een 2-vijzelige voermengwagen in Future-uitvoering. De Biga Future is een luxere voermengwagenlijn die we dit jaar in ons assortiment hebben opgenomen. De Future-lijn kenmerkt zich door het speciale kuipdesign en een heel pakket aan extra’s, o.a. extra dikke vijzels en een luxe weeginrichting.

Uit het Peecon gamma laten wij u verder de Peecon Butler XL voeraanschuiver zien. Deze zelfstandig werkende robot brengt met behulp van een vijzel het voer opnieuw naar het voerrek. Het voordeel van het aanschuiven met een vijzel is dat het voer wordt losgemaakt i.p.v. verdicht, hiermee blijft de versheid en kwaliteit van uw voer gegarandeerd zodat de dieren aangemoedigd worden om meer voer op te nemen. Verder laten wij u een Cargo Compact 13000 haaksysteem zien. Een solide carrier die uitblinkt in eenvoud en een lage opbouwhoogte.

Onder de vlag van Tulip laten we u een Multidisc XL schijveneg zien. De ideale machine voor stoppelbewerking in alle omstandigheden, uitgerust met de extra robuuste XL/XXL stelen. Een Roterra 302-55, de originele rotorkopeg die het fijnste werk aflevert door zijn gepatenteerde druppeltand. En een Centerliner SX5i, een hightech kunstmeststrooier met EASYtronic bediening. Deze Centerliner blinkt uit in gebruikscomfort en geeft een ongeëvenaard strooibeeld door zijn dubbele overlap.

Wij hopen u op de beurs te mogen begroeten in hal 9, stand 9200.

Peecon Butler XL voeraanschuiver

 

Peeters landbouwmachines kan vanaf nu een zelfstandig werkende voeraanschuifrobot leveren, de Peecon Butler XL. De robot brengt met behulp van een vijzel het voer opnieuw naar het voerrek. Het voordeel van het aanschuiven met een vijzel is dat het voer wordt losgemaakt i.p.v. verdicht, hiermee blijft de versheid en kwaliteit van uw voer gegarandeerd zodat de dieren aangemoedigd worden om meer voer op te nemen. Door de activiteit van de dieren te stimuleren zal men ook een toename zien in de frequentie van het bezoeken van de melkrobot.

Via magneten in de vloer vindt de machine veilig zijn weg door de stal. De Butler XL kan tot wel 15 keer per 24 uur het voer dichter bij uw dieren brengen. Bediening van de robot kan via de computer of smartphone/tablet. De robot heeft twee 12 Volt accu’s en heeft een accucapaciteit van 210 Ah. In parkeerstand laadt de machine zich bij.

Inmiddels draaien de eerste voeraanschuifrobots zeer succesvol op een aantal bedrijven met melkkoeien en bij enkele geitenhouders.

 

Optioneel kan de Butler XL geleverd worden met een mineralen-unit.  Tijdens het aanschuiven kan de robot dan naar wens tot twee mineralen- of voersoorten op/door het voer brengen. Dit is vooral in de geitenhouderij heel erg waardevol!

 

 

Agritechnica 2017

Van 12 tot en met 18 november zijn wij te vinden op de Agritechnica beurs in Hannover. Wij hopen u daar te mogen verwelkomen in hal 25, stand D03. Zoals u van ons gewend bent zullen wij op de beurs weer een aantal innovatieve producten uit ons assortiment aan u presenteren.

Onder de vlag van Peecon laten wij u de Biga Lowliner Future zien. Deze 2-vijzelige voermengwagen heeft een laag zwaartepunt ontwerp, waar een grotere inhoud met een lage beladingshoogte gecombineerd wordt. Onze Future-modellen zijn standaard uitgerust met onze gepatenteerde Future-mengkuip, extra dikke vijzels uit hoogsterkte staal, een luxe weeginrichting en uitvoergoten voorzien van RVS glijplaat (in geval van losdeuren). Uniek aan de Lowliner die we op de Agritechnica laten zien, is dat de wagen niet met een standaard losband maar met losdeuren is uitgevoerd. De voordelen hiervan zijn o.a. dat de wagen nog compacter is dan de standaarduitvoering, er aan 2 kanten voer gelost kan worden en er erg kort gedraaid kan worden met de wagen. Daarnaast is het prijstechnisch ook erg interessant!

Naast de Biga Lowliner Future presenteren wij u de Peecon Butler XL voeraanschuiver. Deze zelfstandig werkende robot brengt met behulp van een vijzel het voer opnieuw naar het voerrek. Het voordeel van het aanschuiven met een vijzel is dat het voer wordt losgemaakt i.p.v. verdicht, hiermee blijft de versheid en kwaliteit van uw voer gegarandeerd zodat de dieren aangemoedigd worden om meer voer op te nemen. Door de activiteit van de dieren te stimuleren zal men ook een toename zien in de frequentie van het bezoeken van de melkrobot. Via magneten in de vloer vindt de machine veilig zijn weg. De Butler XL kan tot wel 15 keer per 24 uur het voer dichter bij uw dieren brengen. Bediening van de robot kan via de computer of smartphone/tablet.

Onder de vlag van Tulip zetten we dit jaar de Multidisc Vario-S in de kijker. de Vario-S is een unieke machine waarmee zowel een diepere als een oppervlakkige bewerking uitgevoerd kan worden. De machine kan als stoppelbewerker of als zaaibedbereider/ploegvervanger aangewend worden. Een grote keuze aan woelpoten en aanbouwrollen zorgen ervoor dat u de machine kan aanpassen aan alle grondtypes.

Op de beurs brengen we tevens onze nieuwe catalogi uit. Hierin vindt u al onze nieuwigheden terug. De nieuwe catalogi zullen op korte termijn ook te downloaden zijn op deze website. Omdat we erg druk zijn met verschillende ontwikkelingen binnen het bedrijf, hebben we er dit jaar voor gekozen om niet al te groot uit te pakken op de Agritechnica.

Zo zijn we met de bouw van een 4e fabriek bezig. Deze fabriek zal in het voorjaar van 2018 in gebruik worden genomen zodat onze productiecapaciteit fiks verhoogd kan worden. In de nieuwe fabriek gaan we onder andere een nieuwe productgroep produceren, een reeks van Peecon minishovels. Verder zijn we druk met een nieuw model kipper en nieuwe mesttechnieken. Ook onze websites zijn toe aan een nieuw jasje. De verwachting is dat onze nieuwe sites begin 2018 online gaan. Hiermee hopen we u in de toekomst ook beter digitaal van dienst te kunnen zijn. Houd voor de ontwikkelingen binnen ons bedrijf onze website en Facebook-pagina in de gaten!

 

Canada’s Outdoor Farm Show

Op dit moment is Canada’s Outdoor Farm Show bezig. Op deze beurs in Woodstock, Ontario, worden we vertegenwoordigd door EMC Agri (standnummer NM-955) en Steqcan Inc. (standnummer N-670). U vindt meer informatie over deze beurs op www.outdoorfarmshow.com.

Mengkuil

MANOË sprl bereidt bij de veehouder op het bedrijf inhoud voor silo’s op basis van het voer aanwezig op de boerderij, aangevuld en gemengd met grondstoffen en bijproducten van de voedingsindustrie. De mengsels worden bereid in samenwerking met de voedingsdienst van Manoë en op vraag van de veehouder. De gemengde producten worden opnieuw ingekuild en kunnen anaëroob (zonder zuurstof) enkele maanden bewaard blijven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peecon 36m3 Mammoet recent geleverd in Nederland!

Recent geleverd in Nederland, de Peecon 36m3 Mammoet met unieke 3 speed powershift versnellingsbak!