Peecon Butler XL voeraanschuiver

 

Peeters landbouwmachines kan vanaf nu een zelfstandig werkende voeraanschuifrobot leveren, de Peecon Butler XL. De robot brengt met behulp van een vijzel het voer opnieuw naar het voerrek. Het voordeel van het aanschuiven met een vijzel is dat het voer wordt losgemaakt i.p.v. verdicht, hiermee blijft de versheid en kwaliteit van uw voer gegarandeerd zodat de dieren aangemoedigd worden om meer voer op te nemen. Door de activiteit van de dieren te stimuleren zal men ook een toename zien in de frequentie van het bezoeken van de melkrobot.

Via magneten in de vloer vindt de machine veilig zijn weg door de stal. De Butler XL kan tot wel 15 keer per 24 uur het voer dichter bij uw dieren brengen. Bediening van de robot kan via de computer of smartphone/tablet. De robot heeft twee 12 Volt accu’s en heeft een accucapaciteit van 210 Ah. In parkeerstand laadt de machine zich bij.

Inmiddels draaien de eerste voeraanschuifrobots zeer succesvol op een aantal bedrijven met melkkoeien en bij enkele geitenhouders.

 

Optioneel kan de Butler XL geleverd worden met een mineralen-unit.  Tijdens het aanschuiven kan de robot dan naar wens tot twee mineralen- of voersoorten op/door het voer brengen. Dit is vooral in de geitenhouderij heel erg waardevol!

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *